העולם כולו מבצע מסחר בזהב
בבורסות ברחבי העולם, מבצעים היום מסחר בזהב. מה סוד הקסם במסחר מסוג זה? לצורך כך, כדאי קצת להביט על ההיסטוריה. התנופה העיקרית של מסחר בזהב, חלה בשנת 1973. עד אז, הדולר האמריקאי הוצמד למעשה לערך של אונקיית זהב בשאר העולם. ככל שהערך של אונקיית הזהב גדל - כך גם ערך הדולר. בשנת 73 החליטה ארה"ב מסיבות כלכליות לנתק את היחס בין הדולר לבין הזהב, ולמעשה הדולר נקבע מאז ועד היום על פי שערים של מטבעות זרים אחרים. במילים אחרות - הניתוק יצר הלכה למעשה את שוק המט"ח, אבל גם נתן דחיפה רצינית מאד לכל מי שעסק בתחום של מסחר בזהב. מאז ערכו של הזהב הולך ועולה (למעט ירידה בסוף שנות ה80 ותחילת שנות ה90), ורבים רוכשים אותו בתור השקעה נבונה לטווח הארוך.
מה משפיע על הזהב?
שורה של גורמים מביאה לכך שהשוק של מסחר בזהב רק הולך ומתקדם כל הזמן, והערך של הזהב עולה. חשוב להבין, כי הזהב הוא אחת המתכות היותר נדירות שקיימות בטבע, וכידוע - מתכת נדירה מראש גם תהיה יקרה יותר. כמו כן, ראוי לציין כי הזהב הוא מתכת יוצאת דופן למדי. לזהב יש תכונות אצילות יוצאות דופן, והוא מבריק כמעט בכל מצב שבו מוצאים אותו. עוד תכונה שהופכת את הזהב ליקר במיוחד - היא שכמו ששמתם לב, יש לא מעט תכשיטים שעשויים מזהב. אכן - הזהב הוא מתכת שנוח מאד לעבד אותה, לרתך אותה ולבצע בה שינויים.
בשנים האחרונות, הערך של הזהב עולה אף יותר בהשוואה ל-מסחר בנפט או מסחר בסחורות, משום שגורמים רבים החליטו להפסיק לחצוב זהב, מטעמים אקולוגיים. כלומר - כמות הזהב הנוכחית הולכת ונעשית נדירה יותר ויותר, ומומלץ לקנות זהב כבר בזמן הקרוב, כי כנראה שהערך שלו רק ילך ויעלה. תוכלו ללמוד עוד אודות זהב דרך חברות כמו ATRADE שמתעסקות במסחר בסחורות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה