יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

שער הדולר ומסחר במט"ח בארץ


מבצעים מסחר במט"ח גם בישראל

הרבה דברים נכתבים על מסחר במט"ח, אבל ראוי להתעכב קצת על הנושא של מסחר במט"ח בישראל. החל משנות ה90, מסחר במט"ח בישראל קיבל תנופה רצינית, עקב הורדת הפיקוח של בנק ישראל על התחום, ומתן הרשות לכל ישראלי להחזיק כמויות גדולות של מט"ח, ללא הגבלה למטבע מסוים. היום, נהוג לבצע מסחר במט"ח בישראל אל מול ארבעה מטבעות מרכזיים – שער הדולר האמריקאי, האירו האירופאי, הין היפני והליש"ט הבריטי. עם זאת, קיימים מטבעות נוספים שסוחרים בהם במסגרת מסחר במט"ח, אם כי באחוזים זניחים יותר. כיום השוק הישראלי מגלגל בין שניים לשלושה מיליארד שקלים ביום - רק במסגרת סחר המט"ח.

והאם בנק ישראל מתערב?

באופן כללי, מאז אמצע שנות ה90, בנק ישראל מעדיף להתערב כמה שפחות בשוק של מסחר במט"ח, מתוך מדיניות קפיטליסטית ברורה, כי מערכת האיזונים והבלמים קיימת באופן טבעי בתחום זה. עם זאת, ראוי לציין כי בשנת 2008 בנק ישראל החליט כן להתערב בתוך השוק של מסחר במט"ח ע"י רכישת 25 מיליון דולר בשוק עצמו של הסחר במט"ח (ברגע שקונים כמויות גדולות של מטבע - הערך שלו מתחזק).

הרעיון היה לבלום את ירידת הדולר, ובעצם ליצור איזון מחודש בתוך השוק של מסחר במט"ח. ראוי לציין, כי בסך הכללי, מסחר במט"ח בתוך מדינת ישראל נחשב לסיפור הצלחה יחסי, ובנק ישראל מתערב רק בנקודות קריטיות - אשר ברוב הפעמים מוכיחות את עצמן. כאשר יש ירידות או עליות חדשות בתוך שוק המט"ח, בנק ישראל מעדיף להפעיל כלים אחרים, פחות קיצוניים, על מנת לעודד בכל זאת את ההשקעות השונות בשוק המט"ח. חברות כמו ATRADE יוכלו לספק לכם את המידע שאתם זקוקים לו בנושא זה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה